Evde Ses Stüdyosu Ortamı Oluşturmak 5 Ekim 2018 – Kategori: Genel – Tags: ,

Artık ihtiyacımız olan ne fotoğraf stüdyoları ne de photoshop uzmanları. Varsa yoksa aplikasyonlar. Gelişen ve telefonlarımıza giren teknoloji sayesinde hiçbirimiz kendimizi fotoğraf ve video konusunda otorite ilan etmekten çekinmiyoruz. Neden mi? Çünkü dijital dünyanın katılımcıları olarak bilgi birikimine ihtiyaç duymaksızın, üretime katılabiliyoruz. Bir de tabi kendimizi göstermeye bayılıyoruz. Kendi dijital kanallarımızda takipçi kasıyoruz ya da başkalarının paylaşımlarımızı yayabileceği içerikler geliştirmeye çalışıyoruz. Dublaj uygulamaları yoluyla hem oyunculuk kabiliyetimizi göstermek hem de güldürme garantili içeriklerin içinde yer almaya ise şüphesiz bayılıyoruz.

Ses Stüdyosu en iyi nasıl yaparız?

Eskiden evde ses stüdyosu kurmak neredeyse hayaldi. Yumurta kutularıyla kaplanan odalar, devasa bilgisayarlar ve maddi yükü bir hayli fazla olan ses sistemleri. O zamanlar teknoloji henüz evimize kolayca giremiyordu. Fakat şimdilerde hayal ettiğiniz ses stüdyosu o kadar da uzak değil. Belki müzisyensiniz belki dublaj sanatçısı belki seslendirmen. Sesinizi insanlara duyurmak için ya profesyonel bir ses stüdyosu ile çalışacaksınız ya da sesinizi profesyonelce kaydetmenin bir yolunu bulacaksınız. Peki bunu nasıl yapacaksınız. Elbette şimdi anlatacağımız adımları izleyerek.

Ses stüdyonuzu evinize taşıyın!

Altyapı müziklerinizde gerçek enstrüman mı yoksa sanal enstrüman mı kullanacaksınız? Ses kartınızın kaç girişi olacak? Mikrofon seçimini nasıl yapacaksınız?
Öncelikle kayıt ekipmanlarınızı çalıştıracak orta seviye bir bilgisayar yeterli olacaktır. Çünkü sizin işlerinizi gerçekleştireceğiniz dijital çalışma ortamınız, bilgisayarınız olacaktır. Yapacağınız iş gücüne göre i3-i5-i7 işlemcili bilgisayarlar işinizi görecektir.

Ses Stüdyosu için ihtiyacınız olan temel ekipmanlar!

Vokal kaydı, dublaj kaydı, seslendirme, enstrüman kaydı gibi işleri kayıt aracına aktarmanın tek yolu iyi bir mikrofondur. Condenser veya dinamik mikrofon seçimleriniz ses kayıtlarınızda önemli ölçüde fark yaratacaktır.
Condenser mikrofonlar phantom power ile çalışan +48 güç birimi ile kullanan yüksek hassasiyetli mikrofonlardır. Dinamik mikrofonlar ise genelde sahne mikrofonu olarak adlandırılan, yakın mesafede güzel sonuçlar yaratan mikrofonlardır. Ev çalışmalarınızda Condenser mikrofonlar daha başarılı işler oluşturmanızı sağlayacaktır.

Yaptığınız seslendirme işlerinde kendinizi dinleyebilmek için bir adet kulaklık kullanmanız gerekmektedir. Temiz ses veren bir kulaklık ya da hoparlör sizin ihtiyacınızı karşılayacaktır. Midi klavye, kullandığımız kayıt programı içerisindeki sanal enstrümanları çalmamızı sağlayan bir kontrol programıdır. İçerisine ses eklemek veya ses göndermek için ihtiyacınız olacaktır.

Genel anlamıyla iyi bir ses kartı, kaliteli ses aktarım kabloları ve kayıt programına ihtiyaç duyacaksınız. Biraz masraflı olan bu sürece katılmak mı? Yoksa bunca teknik kurulumu öğrenmek yerine profesyonel bir ses stüdyosunun uzman kadrosuyla çalışmak mı? Sessanat stüdyoları her tür ses maceranızı profesyonele çevirmek için uzman dokunuşlarıyla her zaman yanınızda.